În cadrul proiectului “O șansă europeană pentru copii români”, componenta “Șansa la Demnitate”, una din metodele de remodelare comportamentală abordată este cascadoria. Printre multe exerciții care sunt cuprinse în planul de pregătire pentru copii incluși în proiect, sunt și exercițiile de corecatre a mișcărilor executate la saltul bungee jumping.

Pe terenul de sport al Fundației The Door Romania, instructorul Atilla Nemeș a instalat echipamentele care îi permit să inițieze beneficiarii proiectului în acest sport extrem, descris de specialiști ca “o sfidare a gravitaiei în corzi”.

Folosind corzile elastice, jambierele cu kingi si catarame autoblocante, hamuri si veste pentru asigurare, și nu în ultimul rând trambulina elastică, copii învată să își înfrângă frica, capătând curaj și mult mai multă încredere în persoana lor.

Exercițiile urmăresc poziționarea corpului în aer, oferind provocarea saltului susținut și echilibrat de benzile elastice, benzi corelate cu  greutatea fiecărui copil. Datorată susținerii laterale a hamului în care e prins corpul, crește sentimentul de siguranță, atât de necesar la început.

Acest exercițiu considerat o săritură cu sprijin, este fascinant.

Provocarea este enormă. Atunci când copiii se obișnuiesc cu echipamentele de protecție și sprijin, doresc să se elibereze de ele și să acționeze singuri.

Sentimentul că au reușit mișcarea este o bucurie pe care o trăiesc din plin.