In data de 27 august 2013, intre orele 10.30 si 14.00 la sediul Fundatiei The Door din Soseaua Padurea Chitilei, nr.1, Mogosoaia, a avut loc al doilea eveniment din anul III de proiect al Partenerului 1.

Au fost invitati sa participe la eveniment copii din grupul tinta, traineri, asistenti sociali, psihologi, alti experti angajati ai Partenerului 1, reprezentanti ai celorlalti parteneri din proiect, cadre didactice si directori ai scolilor la care invata copiii din grupul tinta, autoritati  – dna subprefect  Mariana Campurean (Prefectura Bucuresti), dl primar Paul Precup (Primaria Mogosoaia), dl. Inspector Adrian Cozma (Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti), dna dir. gen. adj. Mariana Coman (Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 1), dna dir. gen. adj. Anda Tarlea (Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 4), dl dir. gen. Bogdan Pintea (Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Judetului Ilfov), dna Carmen Sledz, director al Scolii Speciale nr.8, dna Flori Matache, director al Scolii Speciale nr.5.

Evenimentul a fost deschis de Ionut Tutea care a prezentat mesajul managerului de proiect, Gabriel Cazacu, plecat in tabara cu copiii Fundatiei Sfanta Macrina, liderul de parteneriat din cadrul proiectului.  Au fost trecute in revista obiectivele, activitatile si rezultatele atinse in cadrul proiectelor, lectiile invatate, dar si dificultatile cu care s-a confruntat echipa de implementare.

Dl. Mihail Bibicu a prezentat progresele copiiilor aflati in grupul tinta al Partenerului 1, Fundatia The Door, si a anuntat intentia fundatiei de a continua activitatile si dupa finalizarea finantarii, facand in acest sens un apel catre invitati – profesori, experti, reprezentanti ai scolilor si ai autoritatilor locale – sa sprijine acest demers. Cei prezenti au confirmat disponibilitatea de a aduce copii la activitatile Fundatiei The Door, atunci cand acestea se vor desfasura, iar expertii prezenti au confirmat ca doresc sa isi continue activitatea in regim de voluntariat in conditiile in care tjmpul le va permite.

Evenimentul a continuat cu prezentarea Cartii Albe a proiectului redactata de expertii Partenerului 4, Asociatia Lamura, o culegere de texte despre progresele copiilor din grupul tinta, activitatile desfasurate, experienta si opiniile expertilor si a Kitului pedagogic realizat de Partenerul 5, Asociatia Unidos de Cabo Verde. Profesorii si directorii de scoli prezenti la eveniment s-au aratat deosebit de interesati de utilizarea unui kit care abordeaza curriculumul scolar dintr-o perspectiva noua, unica in Romania – imbinarea intre cunostintele de baza si definirea profesiilor pe care si le pot alege copiii, prin exercitii simple, ludice.

Evenimentul s-a incheiat cu lectii demonstrative de cascadorie si arte martiale prezentate de copiii din grupul tinta sub supravegherea atenta a instructorilor.